Tietoja tietovuotojen tarkistuksesta

My Kaspersky -tilisi ja muiden tilien automaattiset tarkistukset ovat saatavilla vain Kaspersky Plus- ja Kaspersky Premium -palvelupaketeissa. Muut Kaspersky-palvelupaketit sallivat vain My Kaspersky -tilin manuaalisen tarkistuksen.

Useimmat käyttäjät luovat tilejä eri verkkosivustoissa työtä, ostoksia ja viestintää varten. Olemassa on aina riski, että hyökkääjät murtautuvat sivustoon ja pääsevät käsiksi käyttäjätietoihin. Jos käytät samaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa eri sivustoissa, tietosi vuotavat todennäköisemmin.

Kaspersky-sovelluksen avulla voit tarkistaa käyttäjätilisi mahdollisten vuotojen varalta. Jos tarkistuksesta ilmenee, että tietosi voivat olla julkisesti käytettävissä, sovellus ilmoittaa sinulle tästä ja näyttää luettelon sivustoista, joissa tietovuoto on voinut tapahtua, mahdollisen vuodon päivämäärän, sekä mahdollisesti julkisesti käytettävissä olevan tiedon luokan.

Kaspersky-sovellus tarkistaa myös tilisi Darknetiin vuodettujen tietovuotojen varalta. Jos vuoto löytyy, sovellus varoittaa sinua siitä.

Kun käyttäjätilejä tarkistetaan, Kaspersky ei hae tietoa tekstimuodossa, ja käyttää tietoa vain määritetyssä tarkistuksessa tietoa tallentamatta. Kun vuoto havaitaan, Kaspersky-sovellus ei saa pääsyä käyttäjän varsinaiseen tietoon, vaan tarjoaa tietoja tietoluokista jotka voivat olla julkisesti käytettävissä.

Kaspersky-sovellus voi ilmoittaa sinulle mahdollisesta vuodosta seuraavien tietoluokkien osalta:

Oletuksena Kaspersky-sovellus yrittää tarkistaa käyttäjätilisi, kun sinut todennetaan tietyllä verkkosivustolla. Valtuutuksen aikana verkkosivulle kirjautumiseen käytetty sähköpostiosoite salataan ja välitetään eteenpäin KSN-pilveen. Jos tarkistuksessa ilmenee, että tietosi voi olla julkisesti käytettävissä, saat siitä ilmoituksen. Voit poistaa tietovuotojen tarkistuksen käytöstä.

Voit lisätä enintään 50 tiliä, jotka tarkistetaan automaattisesti. Kaspersky-sovelluksen tililuetteloita ei synkronoida laitteiden välillä. Lisätyt tilit tarkistetaan kerran päivässä.

Automaattisesti tarkistettavien tilien lisääminen luetteloon ei ehkä ole käytettävissä alueellasi.

Kaspersky-sovellus tarkistaa säännöllisesti My Kaspersky -tiliisi linkitetyn sähköpostiosoitteen. Ensimmäinen tällainen tarkistus tehdään 48 tuntia Kasperskyn asennuksen jälkeen. Lisää tarkistuksia tehdään 24 tunnin välein.

My Kaspersky -tilin tietovuotojen tarkistus ei toimi, jos Kaspersky-sovellus ei ole yhteydessä My Kasperskyyn tai My Kaspersky -tilin salasanaa ei ole syötetty sovellukseen.